marți, 22 iunie 2010

Motivatia blogului

Acest blog se vrea a fi un spatiu cultural, educativ si social, in care sa-si gaseasca "refugiul" persoanele care au ceva de zis cu privire la starea de fapt si care doresc sa protesteze impotriva nedreptatilor de zi cu zi, recurgand la cultura, la arta!
In lumea in care traim, "revolutiile" se fac la televizor, in casa! Oamenii isi varsa nemultumirile pe cei dragi si nu pe cei care le-au provocat aceasta senzatie. De obicei, de cei care ne fac rau (guvernanti, seful de la serviciu, profesorul de la scoala, autoritati de orice fel), ne e frica si atunci rezutam sa ne expunem emotiile in fata lor, alegand pentru acestea spatii inchise, unde ei nu ne pot auzi!
Propunerea mea este ca sa iesim din micile noastre clopote de sticla si sa ne strigam, gandurile, luand atitudine in fata mizeriei, nepasarii, prostiei, indiferentei, decadentei umane! Formele de actiune sunt exclusiv culturale! Trebuie sa revenim la lectura, la o muzica cu mesaj, la o piesa de teatru sau un film de buna calitate. Aceste infuzii culturale trebuie sa ni le aplicam mai intai noua si apoi sa-i convingem si pe cei din jur (speram din ce in ce mai multi) sa faca acelasi lucru. Asa ne vom putea ridica si schimba ceva in mersul lucrurilor!

3 comentarii: